We hadden er lang naar uit gekeken, maar eindelijk werd gisteren op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen het Nederlands Studenten Kampioenschap gehouden. Uit het gehele land kwamen renners op dit grote evenement af. Er waren meerdere categorieën: funklasse dames, funklasse heren, heren Amateur/Sportklasse/Junioren, dames Amateur/Belofte/Elite/Junioren en heren elite.

Meerdere WTOS’ers waren te bekennen in alle categorieën: Violinde, Laurane, Fleur en Annabel reden in de funklasse dames; Camill, Nico, Robert, Daan, Tjeu, David, Gert, Maarten en Flip reden mee in de funklasse heren; Thomas in de heren amateur/sportklasse/junioren, Marlies en Sophie in de dames amateur/belofte/elite/junioren en Daniël in de heren elite.

Het hoogtepunt van het NSK: onze Marlies van der Lugt won de rood-wit-blauwe trui in de categorie dames amateurs/belofte/elite! Na twee rondjes wist zij met Femke de Vries (Mercurius) te demarreren en de volgende 10 rondjes reden zij tweeën solo. Met een uiteindelijke 1:35min voorsprong reed Marlies als eerste over de streep, wat zijn we trots op haar. Ze werd vlak gevolgd door Femke. In het peloton racete Marissa Baks (net als Marlies van Team Swaboladies) op kop en eindigde op de derde plaats. En zo stonden op het podium 2 dames van Team Swaboladies!

Marlies van der Lugt wint de rood-wit-blauwe trui en de gouden medaille op het NSK