Zaterdag in de vroege ochtend begon de voorbereiding voor de door WTOS georganiseerde Regiocross. In tegenstelling tot voorgaande jaren vroor het niet tijdens de voorbereidingen. Sterker nog: er was op het hele parcours geen modder te vinden, oftewel na het parcours uitzetten kwam je stoffig terug in plaats van modderig. Na wat test rondjes was het duidelijk: Het parcours lag erbij als een racebaan. Dit leek zich ook rond gesproken te hebben onder de deelnemers; het deelnemersveld was namelijk groter dan ooit tevoren. Daar komt bij dat er een recordaantal WTOS’ers van start zouden gaan.

Tegen een uur of half elf kwamen de eerste renners aan om het parcours te verkennen. Allen kwamen ze terug met een glimlach en de mededeling dat het parcours er prachtig bij lag. Bij de dames was het deelnemersveld iets kleiner dan bij de mannen, maar ook hier hebben we vanaf de start een fikse strijd gezien. Al snel ontstond er een kopgroep, die de hele race samen wisten te blijven. Uiteindelijk eindigde de race in een sprint die moest beslissen wie de overwinning op haar naam mocht schrijven. Het was Juul Hubert die de overwinning wist te bemachtigen, gevolgd door Lisette de Hoog en Rylana Soepenberg op de tweede en derde plaats.
Bij de start van de heren categorie B om twaalf uur was er een groot en sterk deelnemersveld. Vanaf de start werd er hard gereden om een goede positie te bemachtigen en was er één man sterk genoeg om vanaf ronde één al een voorsprong op te bouwen; Sander Mol. De achtervolgende groep heeft alles geprobeerd om hem bij te halen maar dit was tevergeefs. Sander Mol finishte als eerste, gevolgd door John Spek als tweede en Peter Kooistra als derde.

Om 13 uur was het de beurt aan de heren A. Ook hier was er een zeer groot deelnemersveld. Vanaf de start werd er direct volle bak gereden. Iedereen wilde van voren zitten en een goede plek bemachtigen. Dit had als gevolg dat er bij de eerste echte versmalling een valpartij was waardoor de groep direct in tweeën gesplitst werd. Na de versmalling werd inhalen lastig en was het direct op hoge snelheid rijden, keren en afdalen. Op weg naar de eerste echte hindernis waar iedereen van de fiets af moest om de trappen boven te komen.
De rest van de wedstrijd was het belangrijk je plek goed te verdedigen maar ook langzaam naar voren te rijden. Zonder gelijk al je kruit te verschieten zodat bami voorkomen kon worden. Patrick van Nunen finishte als eerste, gevolgd door Mario Poldervaart op de tweede plaats. Onze eigen Gaël Tack kon tegen het eind van de race beslag leggen op de derde plek na hier lang voor gevochten te hebben.

Kortom: de Regiocross was een geslaagde dag voor WTOS met mooie wedstrijden en uitslagen over een prachtig parcours.

Voor alle foto’s van Bart Janse, zie onze Facebook site!

De uitslagen kunnen hier worden bekeken.

Dit evenement was niet mogelijk geweest zonder de sponsoring van Van den Berg RoseS en De Wolf fietsen! Bedankt!

Tekst: Daan Zenden
Foto’s: Bart Janse