Op dinsdag 8 januari was het zover: er werd sinds lange tijd bij WTOS een constitutieborrel gehouden! Onder het motto: beter laat dan nooit, vierden we dat bestuur 36 aangesteld is als bestuur van WTOS. Café de Ruif in Delft was deze avond the place to be! Het begon allemaal met het ophangen van de WTOS vlag, een hele klus want het moest zo stevig mogelijk vast gemaakt werden zodat andere besturen het niet konden jatten. Alle ophanghaken en gordijnroedes werden geïnspecteerd, maar bleken niet stevig genoeg. Uiteindelijk werd gekozen voor een grote eikenhouten tafel waar de vlag op werd gelegd en met meerdere snelspanners verankerd aan het tafelblad. Ook het WTOS gastenboek werd hierop gemonteerd. Om de tafel werden een aantal WTOS’ers gezet die de afgelopen weken stevig gebouwd hebben aan hun core stability en armmusculatuur om externe besturen af te schrikken.

Toen mocht de borrel beginnen! De bestuursleden hesen zich in hun WTOS-bestuursblouse om leden, oud-besturen en externe besturen feestelijk te ontvangen. En die waren er! Prominenten van bestuur 31 t/m 35 waren aanwezig net als afgevaardigden van DSSV ELS en het bestuur van Delft Lacrosse. Na een ellenlange speech van meer dan 10 minuten en de overhandiging van soms gigantische cadeaus, konden de shotglaasjes eindelijk gevuld worden met Malibu! Of het befaamde WTOS drankje: Unicum. (gekregen van bestuur 32, die ooit tijdens KMK een fles Unicum leeggedronken hebben die 10 jaar over de datum was en het zó lekker vonden dat ze dachten, wij geven bestuur 36 er ook één).

Ondertussen gingen pogingen tot het jatten van de vlag en gastenboek gestaag verder. De vlag werd door iemand onder de tafel stiekem losgeknoopt van de tafel, een snelspanner werd al quasi-onschuldig losgepeuterd en het gastenboek werd van zijn kaft gerukt. Verscheidene WTOS’ers kwamen in actie: het gastenboek verdween onder de trui van een WTOS’er, maar met de vlag liep het minder goed af. De vlag, onze trots, ons WTOS! werd het raam uit gegooid! Want ja, de deur naar buiten was geblokkeerd door grote jongens als Nico of Laurens. De Lacrosse leden renden naar beneden en bemachtigden de vlag!

De vlag was gejat en het gastenboek werd veilig beschermd, dus viel er niet veel meer te jatten. Althans, dat leek zo. Want ergens staat een klein regeltje dat je ook bestuursleden mag brassen. En zo kwam het dat Talitha de zaal door werd gesleept door de afgevaardigden van ELS. Heel WTOS kwam in actie, want onze secretaris, die kregen ze niet! Wat moesten we zonder alle spamberichtjes op Facebook, of de ellenlange nieuwsbrieven op de 1e van de maand? Er werd getrokken en geduwd en hijgend moesten de twee ELS-mannen het opgeven. De secretaris was gered!

En zo kwam het dat de tweede constitutieborrel van WTOS (de eerste was 4 jaar geleden tijdens bestuur 32) ten einde liep. We kunnen terugkijken op een geweldig feest 🙂