Zondag 24 Maart was het tijd voor de eerste Studentencup van 2019 waar WTOS traditioneel de eer had om gastvereniging te zijn! Het weer was fantastisch en de koers nog mooier, met veel deelnemers waar in iedere categorie het WTOS-blauw goed te zien was. Dankzij een stel goede bakkers kon er bij dit schouwspel ook nog genoten worden van heerlijke taarten!

Het was een dag waar de vroege vluchters zich wisten te bekronen, en dat begon al bij de dames. Met zijn 4’en wist een klein groepje rensters  (met daarin WTOS’er Violinde den Breeijen) zich los te trekken van het jagende peloton, en met een flink gat leken zei het in de sprint te gaan betwisten. Tot de laatste rondes werden aangekondigd en Mareille Meijerling besloot er een ruk aan te geven en de kopgroep versplinterde. Dit zorgde ervoor dat na een uitputtende race Mareille het wist af te maken gevolgd door Violinde!

Bij de heren B kon het publiek genieten van een dubbele koers. Een grote kopgroep reed vroeg in de wedstrijd weg en al gauw werd duidelijk dat zei de bloemen zouden verdelen. In deze groep zaten WTOS’ers Dick Bouhof, Gert Galis en Wouter Tel! Deze laatstgenoemde vond de kopgroep eigenlijk iets te traag gaan en besloot zijn geluk te beproeven in een solo! Hij wist deze met een straatlengte op de kopgroep af te maken, en Wouter haalde daarbij het sprintende peloton ook nog bijna in.
In dat sprintende peloton lieten de andere WTOS’ers zien zeker een goede sprint in huis te hebben, er eindigde er maar liefs 4 vooraan in deze groep.

Als afsluitende wedstrijd was het tijd voor de heren A, waar de koers vanaf start hard werd gemaakt. Dit resulteerde erin dat al na 3 rondes 6 man (met daarin Justin Brusche) een gat sloeg op de achtervolgers. Wat volgde was een duel tussen de ploegen in de achtervolgende groep. Steeds probeerde ploegen een renner naar voren te schuiven, maar steeds werd dit door de andere ploegen snel geneutraliseerd. Alleen een groepje van 3 met daarin Stan van der Meer kon zich losrukken en deed een verwoede poging de kopgroep bij te benen. Hoewel ze buiten de greep van het peloton bleven, slaagde ze er niet in de kopgroep in te halen. Nadat het peloton was afgesprint was het tijd voor de 4 overgebleven mannen van de kopgroep om het podium uit te maken. Justin ging al heel vroeg de sprint aan en leek dit te redden, maar werd net voor de streep voorbijgesneld door Dirk van Leuken, die er met de winst vandoor ging!

Dank aan alle deelnemers om er een mooie koers en een fantastische dag van te maken.

Voor alle foto’s, zie onze Facebook website.