Bij WTOS kun je ook goed aan je trekken komen als je gewoon lekker gezellig met elkaar wilt toeren. Want fietsweekendjes weg naar een onbekende bestemming, dat is het beste avontuur!

Zo verzamelden afgelopen hemelvaartweekend zo’n 30 WTOS’ers voor het jaarlijkse KMK. Koen Gribnau ging mee en vertelt over dit gezellige weekend: “Om 8 uur ’s ochtends werd er verzameld om na het inpakken van alle fietsen en bagage koers te zetten richting het Belgische Chimay. Gelegen dicht tegen de grens met Frankrijk was er aan heuvels geen gebrek in dit bosrijke gebied. Ook het weer hielp mee, op een paar kleine buitjes na op de eerste dag was het warm en liet de zon zich veel zien.
Gedurende het verblijf werd er door iedereen vele kilometers gefietst en heuvels (soms zelfs met haarspeldbochten) overwonnen. ’s Avonds werden er vele biertjes gedronken, spelletjes gespeeld en sterke verhalen verteld. Ook werden er ’s nachts nog bezoekjes gebracht aan de nabij gelegen bunker. Wanneer je nabij Chimay verblijft kan je er niet omheen om ook langs de Chimay brouwerij te gaan om het lokale bier te proberen. De routes werden daarom voor zaterdag zo aangepast dat iedereen langs de brouwerij kwam.”

Ook Jonathan Wei was aanwezig op het KMK. Afkomstig uit Australië, was hij nog nooit in België geweest. Hij vertelt vol enthousiasme over zijn ervaring: “Last weekend I went down to Belgium and France with the cool kids of WTOS. It was a great experience and I thoroughly enjoyed it. The weather was great and the scenery was beautiful. I’ve never been to this part of the world so it was great to explore by bike. Besides the ITT, my favourite part was riding along the River Meuse. The rides were quite similar to Australia so it was nice to climb some steep hills in hot weather again 😊 The fact that we rode through Belgium and France with no borders will be a novelty for me for a long time. Overall, it was well-organised and I enjoyed everyone’s company. Definitely keen next time.” Hij heeft ook nog prachtige foto’s gemaakt tijdens het weekend, waarvoor vele credits!

Op de laatste dag was het tijd voor de befaamde klimtijdrit. Op de onregelmatige klim kwam @Pascal Stam uiteindelijk als snelste boven. De gouden helm, de KMK trofee, werd gewonnen door Rutger Nugteren die de meeste punten had gescoord bij de crazy 88. Moe en voldaan zijn we hierna huiswaarts gekeerd.