Pff wat een weekend voor WTOS. We moeten er nog even van bijkomen, maar wat was de 2019 editie van Rad am Ring in het Duitse Nürburg EPISCH! Met goud voor WTOS!

Na een aantal rondes werd het duidelijk dat team 1 (Ruben van den Ende, Daniel Langereis, Stan van der Meer en Thomas van t Klooster) zicht had op de koppositie. De voornaamste tegenstanders waren het Duitse team Ledschends, bestaande uit ex-profs, en het Nederlandse Sarto Endurance team, mix van Conti en eliterenners. Aanvankelijk reed WTOS samen met Sarto Endurance vlak achter team Ledschends, totdat Daniel een lekke band kreeg. Daniel heeft echter zijn banden-verwissel skills aardig goed onder controle, en na een indrukwekkende 3 minuten wist hij zijn weg weer te vervolgen. In de nacht wist WTOS een voorsprong te nemen van 6 minuten en toen was het menens. De renners reden iedere ronde als of het hun laatste was en met het mes tussen de tanden werd er gestreden. De teams waren aan elkaar gewaagd en het werd een slijtageslag, waarbij het lossen of gelost worden was. Met de ketting op het buitenblad en de kuiten vervormd tot stalen buizen werd er geklommen. De Hohe Acht werd de arena waar er werd gevochten om de koppositie te behouden. Maar team Sarto Endurance was geen makkelijke tegenstander en ronde na ronde wisten ze steeds een aantal seconden van onze voorsprong af te halen. Toen barstte de regen los die ook niet meer zou stoppen. Met gladde afdalingen werd de wedstrijd spannender dan ooit. Jasjes werden de berm in gegooid en brillen vlogen door snelheid van de kop af, het was full gas! Op een gegeven moment reden beide teams tegelijkertijd over de start/finish met nog 1 uur te gaan. Maar we lieten zien dat we geen gewone studenten waren, en Stan wist team Sarto te lossen. Daniel zette zijn laatste portie energie in om er weer 3 minuten van te maken en Thomas sprintte de finish over met een flinke voorsprong en daarmee werd WTOS goud waarheid! Het team werd onder luid gejuich bedolven onder alle enthousiaste WTOS’ers. Thomas kon alleen nog maar uitbrengen “braap!” (normaal is dat braapbraaaappppp).

Deze overwinning was niet mogelijk geweest zonder het supportteam dat was meegereisd met de teams. Iedereen bedankt voor dit leuke weekend, het was heftig, het was kramp, het was bloed zweet en tranen, maar het was het allemaal waard!

Geweldig gedaan Ruben van den Ende, Stan van der Meer, Daniel Langereis en Thomas van t Klooster, wat zijn we trots op jullie!

#RadamRing #Nurburgring #24hrace #braap #braaaapppp #braapbraap

Voor meer filmpjes en foto’s van deze race, ga naar Facebook.nl/WTOSDelft