Afgelopen zondag vonden de clubkampioenschappen op de weg plaats. Meer dan dertig studenten stonden aan de start, met als doel de hoogste tree van het podium te beklimmen. Ondanks een onverwachte plensbui werd er volop strijd geleverd in de verschillende pelotons op het wielercircuit van de Spartaan.

De Heren zonder licentie en damescategorie in actie.

Bij de Dames werd de strijd uitgevochten door drie dames, waarbij nieuwkomer Larissa aan het langste eind trok.
Op de eerste plek eindigde Larissa Hartog, op de tweede plek Violinde den Breeijen en derde werd Ilse Nijensteen.

Podium bij de Dames met Ilse, Larissa en Violinde (v.l.n.r.)

Bij de Heren zonder licentie won Daan met een hele fraaie lange solo ondanks de vele pogingen vanuit het peloton om de oversteek te maken naar de man voorop. De triatleet had al maanden hard getraind voor dit event (en enkele NK’s). Op de eerste plek eindigde Daan Gehlen, op de tweede plek Jip van Montfort en derde werd Rutger Nugteren.

Podium Heren zonder licentie met Rutger, Daan en Jip (v.l.n.r.)

Als laatste werd de westrijd van de Heren met licentie verreden. Direct vanuit de start demarreerden verschillende leden in de hoop snelle spurters te slim af te kunnen zijn. Na een half uur koers werd dan de beslissende kopgroep gevormd en werd hieruit vervolgens gesprint.

Heren met licentiepeloton in actie.

Met een formidabele spurt trok Daniel de winst, na ruim een uur koers, naar zich toe. Op de eerste plek eindigde Daniel Langereis, op de tweede plek Justin Brusche en derde werd Ruben van den Ende. De clubkampioenschappen op de weg waren zo, ondanks het matige weer, een succes!

Podium Heren met licentie met Justin, Daniël en Ruben (v.l.n.r.)