Bij WTOS is een groot aantal commissies actief, waarbij er altijd wordt gezocht naar enthousiaste leden die hier hun steentje willen bijdragen om WTOS voor iedereen nóg leuker te maken! Hieronder een overzicht van de huidige commissies:

Acquisitiecommissie

Dit is misschien wel één van de belangrijkste commissies. WTOS organiseert veel activiteiten en wedstrijden die geld kosten. Om inschrijfkosten en jaarlijkse contributie laag te houden is het noodzakelijk om sponsoren te vinden voor deze wedstrijden. Ook kan er bij sponsoring gedacht worden aan belettering van de auto, of zelfs logo’s op de clubkleding.

Activiteitencommissie

De activiteitencomissie organiseert gedurende het hele jaar één of twee keer per maand leuke activiteiten. Een greep uit voorgaande activiteiten is: cycling diner, bioscoop, klootschieten, curling, “Wie is mega slechterik”, paintballen of een pubquiz. De AC is cruciaal om leden betrokken te houden in de donkere maanden.

 

Autocommissie

De auto is een belangrijk onderdeel van WTOS; wedstrijden, activiteiten, vakanties en bestuurszaken zijn soms allen afhankelijk van een goed functionerende auto. De autocommissie zorgt ervoor dat de auto in goede technische staat is en voert af en toe upgrades uit om de auto nét iets comfortabeler of handiger te maken.

 

Corsacommissie

De Corsa is het clubblad van WTOS dat tweemaal per jaar verschijnt. De commissie zorgt ervoor dat elke editie weer uitpuilt met mooie verhalen en foto’s. Deze lopen uiteen van koers tot techniek tot fantastische verhalen over tochten, recepten en meer. Ook interviewen we bijvoorbeeld bekende fietsers, WTOS’sers die gefietst hebben in het buitenland, WTOS koppeltjes en bedrijven. De comissie gebruikt haar fantasie en creativiteit om elke keer weer een schitterende Corsa op te leveren!

 

Damescommissie

De damescommissie behartigt de belangen van de WTOS vrouwen. Er worden samen activiteiten georganiseerd zoals een High Tea, tourtochten , wellness dagen, en meer! Ladies only 😉

 

Mudcie

De mudcie vertegenwoordigd sinds kort de belangen van mountainbikers en veldrijders binnen WTOS. De comissie verzorgt iedere week de mountainbiketraining en organiseert vervoor naar off-road tochten. In de toekomst wil de mudcie ook mountainbikeweekenden en een wedstrijd binnen de MTB cup Zuid-Holland gaan organiseren. Daarnaast is er de wens om meer voor de crossers te faciliteren.

 

Kas Controlecommissie

Een aantal keer per jaar zal deze commissie het werk van de penningmeester controleren en adviezen uitbrengen. Deze commissie duikt de financiële stukken in om te controleren of alle cijfersjes kloppen.

 

Ronde van Delft commissie

In de komende jaren willen we Delft weer op de kaart zetten door middel van de Ronde van Delft! Er moet natuurlijk veel geregeld worden om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Denk hierbij aan het regelen van alle vergunningen, vrijwilligers, sponsoren en het parcours.

 

Tour comissie

De tourcie organiseert het vervoer, het verblijf en de groepsinschrijving voor diverse toertochten in Nederland en daarbuiten. Denk hierbij aan Limburgs mooiste, Amstel Gold Race en de ronde van Vlaanderen. Elk jaar hopen we met een mooie groep WTOS’ers aan diverse toertochten te kunnen deelnemen.

 

Trainingscommissie

De trainingscommissie is er om leden te helpen voorbereiden op wedstrijden, of gewoon beter in vorm te zijn door techniektrainingen te bedenken en te begeleiden. In de winter organiseren ze bijvoorbeeld intervaltrainingen en Sunday Winter Specials. Ook worden nuttige bijeenkomsten georganiseerd met allerlei weetjes en zoveel mogelijk shortcuts voor het nieuwe seizoen.

 

Wedstrijdcommissie

De wedstrijdcommissie is verantwoordelijk voor de organisatie van alle WTOS wedstrijden, waaronder de studentencup in Delft, de regionale veldrit-competitie, clubkampioenschappen en alle overige clubwedstrijden zoals la Una, la Duo, la Ultimo en de 10 km tijdritten. Zo regelt de comissie de wedstrijdlocatie, de prijzen voor de winnaars, de veiligheid gedurende het evenement en indien nodig een jurywagen en linten om het parcours uit te zetten. Ook zorgen ze voor het klokken tijdens de tijdritten.

 

Weekendcommissie

De Weekendcie houdt zich bezig met het organiseren van het introweekend en het KMK (kenningsmakingskamp). We gaan bijvoorbeeld naar Utrechtse Heuvelrug, Nijmegen, de Ardennen of de Eifel. Op deze weekenden kunnen leden elkaar beter leren kennen door samen te fietsen in een onbekende omgeving, en ‘s avonds natuurlijk verhalen te vertellen onder het genot van een pilsje bij het kampvuur.