Ja maar… 

‘Ik heb meer jaarkilometers dan jij’, ‘Ik pakte het boordje Delft’, ‘Waar was jij tijdens ZAC gisteren?’ of ‘Gast, jij hebt niet eens een elite-licentie’. 

Twistgesprekken over die beste wielrenner is, kunnen op veel manieren worden gevoerd, waarbij argumenten soms lastig te vergelijken zijn. Hoe leuk deze discussie soms stiekem ook kan zijn, op de vraag ‘Wie is de beste wielrenner binnen WTOS?’ is eigenlijk maar één goed antwoord te geven: De Winnaar van de Hans van Os trofee.

Hans van wie? 

Hans van Os is niemand minder dan de oprichter van WTOS! In 1983 stond hij aan de wieg van onze vereniging en hij doet nog altijd regelmatig mee met het CK weg. Een betere naamgever voor een prestigieuze WTOS prijs, is natuurlijk niet denkbaar.

De Hans van Os trofee wordt uitgereikt aan de WTOS’er, die het beste heeft gepresteerd over alle interne WTOS koersen. Volgens het onderstaande schema kunnen er punten worden verdiend voor deze prijs, door het hele jaar heen.

Ben je al begonnen aan de seizoensplanning en periodiseringsplan om optimaal te presteren tijdens de winter en het volgende wegseizoen? Of ben je gewoon benieuwd wanneer je punten kan gaan sprokkelen? Hieronder vind je een concept planning van alle WTOS wedstrijden in het collegejaar!

La Ultimo – 20/09/2023
CK Weg – 23/09/2023
10k – 27/09/2023
10k – N.t.b.
CK veldrijden – N.t.b.
CK Zwift – N.t.b.
10k – N.t.b.
La Una – N.t.b.
10k – N.t.b.
CK Mountainbike – N.t.b.
CK Omnium – N.t.b.
10k – N.t.b.
La Duo – N.t.b.
10k – N.t.b.

Voor het klassement kijken we naar alle interne WTOS wedstrijden van het collegejaar en de trofee wordt uitgereikt tijdens de wissel ALV, na afloop van het collegejaar.
Waar het de laatste jaren vaak een verrassing was wie er met deze prachtige prijs vandoor zou gaan, zullen jullie de tussenstand dit jaar vaker voorbij gaan zien komen! Na elke wedstrijd wordt het klassement geüpdatet en kan je zien, hoever je bent verwijderd van eeuwige roem én het ultieme argument om een einde te maken aan de discussie, wie de beste wielrenner binnen WTOS is.