Belangrijk: Meedoen aan de trainingen is op eigen risico.

Het trainingsaanbod is natuurlijk erg belangrijk voor een (potentiële) WTOS lid. De trainingen verschillen per seizoen. In de zomer hebben we bijvoorbeeld ‘s avonds langere trainingen en in de winter starten we met intervaltrainingen. Hieronder de trainingen opgesomd:

Zomeraanbod:

Maandag: Rondje Hoek van Holland
Ons vaste rondje op maandag is rondje Hoek. We verzamelen aan het begin van de avond om een rondje van 55 km te fietsen. Ook is er de optie om een kortere route te rijden, deze is 40 km en gaat deels over dezelfde wegen als het langere rondje.

Woensdag: Mountainbiketraining
Elke week gaan we met een enthousiaste groep mountainbikers naar een andere route in de omgeving. We hebben de keuze uit het mountainbike parcours in Vlaardingen, Bergschenhoek of Zoetermeer. Ook rijden we wel eens in het bosje in Delft.

Woensdag: Rondje Rottemeren
Het vaste rondje op woensdag is rondje Rotte met als hoogtepunt het fietspad langs de Rotte! We verzamelen aan het begin van de avond voor een rondje van 58 km. Ook is er de optie om een kortere route te rijden, deze is 43 km en gaat deels over dezelfde wegen als het langere rondje.

Winteraanbod:

Maandag: Intervaltraining
Vanaf november tot en met de start van het wegseizoen werken we aan onze conditie. De trainingen variëren van krachttraining tot sprinttraining. Iedereen doet de blokjes op zijn eigen tempo om zo effectief mogelijk te trainen. Deze trainingen zijn zeker niet alleen voor wedstrijdrijders. Iedereen die aan zijn conditie wil werken en lekker hard wilt fietsen is welkom!

Woensdag: Mountainbiketraining
Hetzelfde principe als in de zomer alleen mountainbiken we nu in het donker. En dit is heel erg gaaf! Neem je beste verlichting mee en ontdek de mountainbike routes by night!

Woensdag: Lampjesronde
Een rondje over 47 km waarbij de laatste 10km optioneel is. De route gaat over goed verlichte wegen, maar desalniettemin is goede verlichting verplicht om mee te nemen.

Occasioneel: Zwifttraining
Binnen is het altijd lekker warm en droog, dus ideaal voor de mooiweerfietsers onder ons. In de avond slingeren we onze Zwift apparatuur aan en gaan we een uurtje lekker trappen. Via een discord houden we contact met elkaar tijdens het fietsen.

Dagelijks op zondag: Wij Touren Op Zondag (WTOZ)
Deze klassieker varieert elke maand van route en afstand en is bedoeld als duurtraining. Er worden vaak twee routes gemaakt waarbij één langere route en één kortere route. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Een tussenstop voor appeltaart is niet uitgesloten 😉

Ook wisselen we soms een standaard training in voor een techniek training op een afgesloten baan. Hierbij concentreren we ons op verschillende elementen zoals bochtentechniek, fietsbeheersing en sprinttactiek. Voor iedereen valt hier wat te leren! Deze trainingen worden gegeven door een van onze wedstrijdrenners.

Er zijn diverse regels tijdens de trainingen, klik hier om deze te zien.