De WTOS Klassiekers

La Ultimo

Een echte WTOS klassieker en het koningsnummer van het tijdrijden binnen WTOS! In je eentje ga je de uitdaging aan om zo snel mogelijk 28 kilometer af te leggen op de Willem-Alexander Baan (WAB). Je mag op elke fiets (Bv tijdritfiets, racefiets met of zonder opzetstuur) deelnemen zolang je maar zo hard mogelijk fietst! De winnaar mag zich een jaar lang de snelste tijdrijder van WTOS noemen.

 

La Una
La Una is de korste wedstrijd binnen WTOS. Op een polderweg in Schipluiden ligt een segment van 1 kilometer die zo snel mogelijk afgelegd moet worden. Rijden we het segment altijd dezelfde kant op? Nee! We hebben geen zin om te zwoegen met tegenwind, dus wij rijden La Una altijd lekker met de wind in de rug! Ideal voor de krachtpatsers onder ons.

 

La Duo
Geen zin om in je eentje te strijden tegen de tijd? Trommel een fietsmaatje op en leg de 28 kilometer bij de WAB af met z’n tweeën! Ook bij deze wedstrijd zijn alle fietsen toegestaan en mag je met elke WTOS lid een duo vormen. Een mannen duo, een vrouwen duo of een mixed duo; het mag allemaal!

 

 

 

 

 

 

Clubkampioenschappen

Elk jaar worden er diverse clubkampioenschappen gereden om te bepalen wie de beste wielrenner, veldrijder of mountainbiker is van de club. Iedereen mag meedoen! De volgende kampioenschappen worden verreden:

 • CK Wielrennen
  • Een wedstrijd over 60 tot 75 minuten op een afgesloten baan. De eerste man & vrouw die over de meet komen mogen zich clubkampioen noemen.
 • CK Mountainbike
  • Op een offroad parcours (zoals Zoetermeer of Rijswijk) wordt 60 tot 75 minuten gestreden voor de titel beste offroader/offroadster!
 • CK Omnium
  • Een wedstrijd die bestaat uit drie onderdelen: een hele korte tijdrit, een puntenkoers en een deense afvalkoers.
 • CK Veldrijden
  • De beste moderraar komt in deze wedstrijd naar boven. Na een uur glibberen en glijderen op een uitdagend rondje wordt de beste veldrijder/veldrijster gehuldigd.
 • CK Zwift
  • Sinds kort wordt ook het clubkampioenschap Zwift verreden. Iedereen met Zwift en een geschikte (bv) Tacx kan meedoen. Rust is voor watjes dus de winnaar van het CK Zwift is degene die de meeste watt kan wegtrappen!

 

Overige wedstrijden

Naast de clubkampioenschappen en de WTOS klassiekers worden er nog meer wedstrijden georganiseerd. Zo wordt elke maand (behalve in de wintermaanden) een 10 kilometer tijdrit verreden op de weg naast de A13. Een ideaal moment om te zien of je er beter voorstaat. Ook worden er met grote regelmaat trainingskoersjes georganiseerd op een afgesloten baan. Als je een keer wilt proberen of wedstrijdrijden iets voor jou is dan zijn deze wedstrijden erg geschikt.

 

Gedurende het seizoen worden er door alle studentenwielerverenigingen in Nederland verschillende studentencups geoorganiseerd. Wil je meer uitdaging en de strijd aangaan tegen renners van andere veregingen dan zijn dit mooie wedstrijden om te laten zien wat je in huis hebt. Samen met andere WTOS’ers en de WTOS auto kun je afreizen naar de wedstrijd en een gezellige sportieve dag beleven!